A101 Piranha 7D Oyuncu Faresi İncelemesi

7D Özelliği
Öncelikle farenin üzerinde 7 adet tuş bulunmaktadır. Bunlar; Sol Click, Sağ Click, Fare kaydırma tuşu, DPI Tuşu, İleri ve geri tuşu ve çift click tuşu. Sol Click, Sağ Click ve Fare Kaydırma Tuşunu anlatmama zaten gerek yoktur diye düşünüyorum. Herhalde herkes fare kullanmıştır. DPI tuşuna gelecek olursak, DPI bildiğiniz üzere bilimsel terimiyle anlatırsak, açılımı dots per inch anlamına gelmektedir. Yani bastığınız bir materyalin her bir inçinde bulunan küçük noktaların sayısını belirtmektedir. DPI ayarının 800/1200/1600/2400 olmak üzere 4 farklı özelliği faremizde bulunmaktadır. İleri-Geri tuşu ise bir internet sayfasında ya da bir klasörde geri ya da ileri ilerlememize yarıyor. Çift Click tuşu ise bir klasöre gireceğimizde iki kere sol Click’e basmak yerine tek bir kez o tuşa basmamıza yarıyor. Yani ikisi aynı özelliği taşıyor. Sadece birisinde bir kez basıyorsunuz diğerinde iki.

Fare’nin Aydınlatması
Farenin üzerinde 3 farklı yerden ledle aydınlatılma yapılmaktadır. Bunlar farenin iki yanında ve farenin arka ucunda bulunan logosunda bulunmaktadır. Bu aydınlatmanın en önemli özelliği tek renk değil RGB olmasıdır. Yani renk değişimi faremizde bulunmaktadır. Farede 8-9 farklı renk değişimi olmaktadır.

Farenin Elimize Uyumu
Fare elime küçük ya da büyük gelir mi diye hiç düşünmeyin. Eğer eliniz deve kadar büyük, kedi kadar küçük değilse inanın bana elinize tam oturuyor. Hatta farenin sol yanında baş parmağınızın konulduğu bir bölüm, sağ tarafında ise yüzük parmağınız ile serçe parmağınızın koyulduğu bir çukurluk yapılmış.

Farenin Kablosu
Farenin kablosu biraz uzun yapılmış. Mousenin kablosunun uzun olması masaüstü kullanıcıları için çok rahatlık sağlamaktadır. Ayrıca kablo kumaştan yapılmadır.

Son olarak fareyi ben genel olarak beğendim. Gerek ele tam olarak uyumu gerekse RGB aydınlatması açıkçası benim çok hoşuma gitti. Tabi bütçesi düşükler için bu fare eğer bütçeniz iyiyse bundan daha kaliteli fareler mevcut, onları öneririm.


YouTube ve Twitch de Kaliteli Canlı Yayın Yapma Ayarları

Şimdi sizlere YouTube ve Twitch de nasıl kaliteli canlı yayın yapabilirsiniz onu anlatacağım.

Bize lazım olacak programlar:
OBS (Open Broadcaster Software):
https://obsproject.com/tr
QuickTime:
https://support.apple.com/kb/DL837?locale=tr_TR&viewlocale=tr_TR
Bu linke tıklayıp açtığınız sitede İndir butonuna tıklayıp indirebilirsiniz.

Bunları indiriyoruz bilgisayarımıza kuruyoruz. Ayarların yapılışını videodan izleyebilirsiniz.


Asus ROG Phone! Oyun Canavarı Telefonun Özellikleri

Asus’un oyuncular için hazırladığı ROG serisi, artık telefon olarak karşımızda. Tayvan’da Asus’un düzenlediği özel etkinlikte tanıtılan Asus ROG Phone özellikleri belli oldu!
Asus Republic of Gamers ROG serisini masaüstü ve notebook modellerinden sonra genişletip, mobile taşıdı. Son yapılan araştırmalara göre, mobil oyunculuk, konsol ve PC oyunculuğuna göre hızla yükselmeye devam ediyor. Durum böyle olunca, markalar oyun bilgisayarları gibi oyun telefonları da geliştirmeye başladı. Bu markalardan biri de ROG Phone ile Asus oldu. İşte tanıtım videomuz..


MACOS MOJAVE 10.14 Tüm Özellikler

WWDC 2018 etkinliğinde Mac kullanıcılarının merakla beklediği macOS 10.14masaüstü işletim sisteminin duyurusu gerçekleştirildi. Peki, macOS 10.14 özellikleri neler olacak? macOS  Mojave 10.14 ne zaman çıkacak? macOS Mojave 10.14 hangi modellere gelecek? İşte yeni Mac işletim sistemi hakkında tüm detaylar.


iOS 12 İşte Tüm Özellikleri

Apple, WWDC 18 etkinliği sırasında merakla beklenilen iOS 12 güncellemesinin tanıtımı gerçekleştirildi. Peki, bu WWDC’nin kesin duyurularından biri olacak iOS 12 özellikleri ne olacak?

Çok eleştirilen iOS 11’in ardından bizleri nasıl bir mobil işletim sistemi bekliyor. iOS 12 ne zaman çıkacak? iOS 12 hangi cihazlara çıkacak?

İşte videomuzda, Apple’ın yeni iOS versiyonunu mercek altına alıyoruz.